A családi vállalkozás nem azt jelenti, hogy csak családtagok dolgoznak benne

A családi vállalkozás nem azt jelenti, hogy csak családtagok dolgoznak benne

 

„Dinamikusak vagyunk, de annak ellenére rugalmasak. Innovatívak vagyunk, de egyben tiszteljük a hagyományokat.“, mondja ezt a LOBBY magazin Családi cégek című rovatában Janusz Burawa a FINCLUB plus a.s. vállalat társtulajdonosa és főigazgatója. 

Jövő évben telik el 25 év attól a pillanattól, amikor Csehország egyik kis falvában a Troják házaspár megalapította a FINCLUB céget. A cég nincs összefüggésben pénzügyekkel, mint ahogy megnevezése hallatán gondolhatnánk. Neve Finnországgal függ össze – mivel a cég kiváló minőségű természetes étrend-kiegészítőket kínál vásárlóinak, amelyeknek alapanyagai a tiszta finn természetből származnak. 

A Finclub családi céget Ján Trojak és felesége Markéta (jobbra) alapította meg, aki ma egyben a cég elnöke is. Az évek során gyermekeik Bogdan és Jolanta is bekapcsolódtak a cég vezetésébe. A vállalat vezetői pozícióin további családtagok is tevékenykednek (bal oldalról) – a testvérek Daniel Burawa (a szlovákiai cég igazgatója), Janusz Burawa (a vállalat főigazgatója) és Tomasz Burawa (a vállalat gazdasági igazgatója és egyben a lengyelországi valamint magyarországi cégek igazgatója).

Negyedszázad-ez már jó pár évet jelent. Hol tart most az Ön cégük?
Gazdasági ismereteinknek és nyelvtudásunknak köszönhetően a cseh cég mára már Finclub International nemzetközi vállalattá nőtte ki magát, jelenleg több európai országban vagyunk jelen. „Finclub az ön egészségéről gondoskodik.“ - már hosszú éve jelszavunk, mivel kiváló minőségű természetes értrend-kiegészítőink széles skálájával az egészség megőrzésében és az egészséges életmód kialakításában nyújtunk segítséget. Termékeink előnye abban rejlik, hogy a tiszta finn természetből származnak.

Ezek szerint az Önök termékei iránt nagy az érdeklődés?
Természetesen, és ez a munkatársainknak is köszönhető – közel 40 000 aktív tagunknak, beleértve több ezer munkatársunkat, akik terjesztik termékeinket és a Finclub üzenetét. Szeretném ezúton is megköszönni, hogy közös erővel sikeresen népszerűsítik cégünk „egészséges üzlet“ filozófiáját. Ki kell emelnem a 2000 orvost és szakembert is (ún. Orvosi Grémium), akik a nemzetközi orvosi konferenciáink résztvevői, szakmai Hírlevél című hírlapunkat adják ki, előadásokat tartanak és tanácsokkal szolgálnak ügyfeleinknek.

Családi vállalat – ön szerint miben rejlik az előnye?
A legnagyobb előnyt főként a baráti légkörben és etikában látom. Ez a szívélyes hangulat cégünk menedzsmentjét is felülmúlja és minden munkatársunkat egyaránt érint - bármikor hozzánk fordulhatnak kéréseikkel, kritikáikkal, véleményeikkel… Mindig mosolyt csal arcomra, amikor különböző képzések során az előadók csodálkoznak azon, hogy munkatársaink hosszú évek óta dolgoznak vállalatunknak.

Úgy gondolja, hogy külsőleg is ilyen „családiasnak“ tűnnek?
Bízom benne, hogy igen. Személyes kapcsolatok uralkodnak munkatársaink és üzleti partnereink között is. Ezeknek a kapcsolatoknak is köszönhető, hogy cégünkben bizalom és segítőkészség uralkodik. Vállalatunk gazdasági céljait is felülmúlja vásárlóink iránti segítőkészségünk. Meggyőződésem, hogy pont az ügyfeleinkhez való személyes hozzáállás cégünk növekedésének hajtómotora.

Ezt a működési elvet másoknak is ajánlja?
Magam nevében igen! Pont ez az, ami a Finclubot megkülönbözteti sok más cégtől, amelyek az üzletkötéshez és kapcsolatfenntartáshoz elsősorban az internetet használják. Természetesen legfontosabbak a termékek, de ennek ellenére számomra elsősorban az, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtunk vásárlóinknak, beleértve az Orvosi Grémium tanácsadó-szolgálatát, konferenciák és cégi rendezvények szervezését. Hatékony üzleti együttműködés lehetőségét is kínáljuk a többszintű hálózati értékesítési forma (MLM) segítségével. Az említett nézőpontok és a 25 év tapasztalatai után a családi cég működési elvét csak ajánlani tudom. Meggyőződésem, hogy ez a baráti környezetet, amely motiválja munkatársainkat a tökéletesebb és kreatívabb munkához, bevezethető minden cégbe és nem szükséges, hogy családi cégről legyen szó.

  • A FINCLUB egy csehországi családi vállalat, amely 9 európai ország piacán van jelen, 25 éves tapasztalattal rendelkezik és a legnagyobb pénzügyi besorolás AAA tanúsítvány tulajdonosa.
  • Finnországból származó természetes étrend-kiegészítőket kínál. Natúrkozmetikumok és biológiailag lebomló tisztítószerek gazdagítják a termékválasztékot.
  • A vállalat előnye és értéke a vásárlókról való teljes körű gondoskodásban és az Orvosi Grémium tanácsadó- és diagnosztikai-szolgáltatásaiban rejlik.A Finclub lehetőséget kínál arra, hogy gondoskodjunk egészségünkről, vállalkozzunk és saját céget építsünk. Sikereket és pénzügyi függetlenséget értékesítési terveink és motivációs rendszerünk segítségével érhetnek el.
A cég rendszeresen nemzetközi konferenciákat és rendezvényeket szervez, amelyeken 500 vagy akár 1000 munkatársa is részt vesz.

Miért vásároljon tőlünk?

Természetes alapanyagú
termékek

Csúcsminőségű
termékek

Ökológiai gazdálkodásból
származó növények

Több mint 30 éve
a piacon

Orvosi grémium
garanciája